Etape 11: Vejle – Tirsbæk

I dejligt sommervejr gik vi fra Vejle mod Tirsbæk. En tur jeg havde frygtet ville blive frygtelig besværlig, pga. huse med have helt ud i vandkanten, her tog jeg heldigvis fejl.

Vi tog toget til Vejle og startede dermed fra banegården.

Store dele af havnen er som de fleste andre steder afspærret, dog er hele den nye havne bydel naturligvis tilgængelig. Den nye bydel er skudt frem på bare 10 år, og den byder på nogle fantastiske og finurlige bygninger, bl.a. Bølgen og Kirk Kapital’s nye domicil “Fjordenhus”. Derudover er der små kanaler med beboelsesejendomme helt ud til vandet.

Herfra gik turen til “Skyttehushaven” som normalt er en meget smuk og blomstrende park. Da vi var der, var der dog en større omlægning i gang, så der var ryddet en del buske og træer.

Efter “Skyttehushaven” går man under Vejlefjordbroen og kommer til “Albuen”, som er Vejles mest bynære badestrand. Her var der heldigvis en åben iskiosk som vi naturligvis besøgte 🙂

Umiddelbart efter “Albuen” er der et lille bumb på kysten ved Bybæk, og her opgav vi at gå i vandkanten, pga. huse med hegn helt ud i vandet. Vi gik derfor ca. 600 meter på cykelstien, hvorefter vi igen kunne gå langs kysten.

Faktisk kunne vi gå på en sti/trampesti resten af vejen ud til Tirsbæk. Helt klart en tur jeg varmt kan anbefale.

Da vi nåede Tirsbæk, tog Nina, Stine og Ellen imod os, og vi hyggede og badede i fjorden.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *